Završena energetska obnova zgrada u Ivancu i Nedelišću

  • Slika /slike/Opcenito/2019_11_11.Ivanec1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade, ministar Predrag Štromar boravio je 11. studenoga 2019. godine u radnoj posjeti Gradu Ivancu i Općini Nedelišće gdje je obišao radove na komunalnoj infrastrukturi te sudjelovao na završnim konferencijama projekata energetske obnove zgrada sufinancirane pozivima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a za čiju su realizaciju osigurana bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

U Gradu Ivancu ministar Štromar obišao je energetski obnovljenu zgradu Društvenog doma Lančić-Knapić. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,08 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 526 tisuća kuna. Provedenim mjerama energetske obnove ostvarit će se ušteda od 53,33 posto u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove, a zgrada iz energetskog razreda C prelazi u energetski razred B.

Također posjetio je završne radove na asfaltiranju ulice Ljudevita Gaja u Ivancu. Radi se o projektu koji je sufinanciran u iznosu od 391 tisuća kuna u sklopu poziva Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini.

Ministar je zatim posjetio Općinu Nedelišće gdje je sudjelovao na završnim konferencijama tri projekta koje Općina Nedelišće provodi u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Održavanjem konferencija označen je završetak energetske obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću te sportskih domova Slakovec i Macinec.

Ukupna vrijednost projekta obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću iznosi 1,17 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 370 tisuća kuna. Ostvarit će se ušteda od 70,93 posto a zgrada iz energetskog razreda D prelazi u energetski razred B.

Provedbom projekta energetske obnove zgrade sportskog doma Slakovec ukupne vrijednosti 790 tisuća kuna ostvarit će se ušteda od 75,55 posto u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove, a zgrada iz energetskog razreda F prelazi u energetski razred B. Za realizaciju ovog projekta bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 326 tisuća kuna.

Mjere energetske obnove zgrade sportskog doma Macinec ostvarit će uštedu energije od 58,07 posto, ukupna vrijednost radova iznosi više oko 1,27 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 463 tisuća kuna, a zgrada iz energetskog razreda E prelazi u energetski razred C.


Fotografije: emedjimurje.hr


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi