Službeni posjet Veleposlanika SAD-a u RH Nj.E. Williama Roberta Kohorsta

Slika /slike/Ministar/2020_09_15_Kohorst_Horvat.jpg

U službenom posjetu Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ovog utorka, 15. rujna 2020. godine, boravio je veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nj.E. William Robert Kohorst. S resornim ministrom Darkom Horvatom razgovarao je o dvije najaktualnije teme u odnosima SAD-a i Republike Hrvatske, a to su sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te vizni režim.

Tom prigodom, veleposlanik Kohorst je istaknuo kako su američki investitori vrlo zainteresirani za nastavak ulaganja na području Hrvatske, te da predlaže još otvoreniju komunikaciju i bržu razmjenu informacija koje su nužne za ulazak na hrvatsko tržište. To se osobito odnosi na eventualno mogućnost dokapitalizacije pojedinih trgovačkih društava u vlasništvu RH. Također, izrazio je veliko zadovoljstvo realizacijom projekta LNG terminala u Omišlju na otoku Krku.
 
Ministar Horvat podržao je takvu inicijativu i ponudio svu potrebnu pomoć kako bi se investitorima omogućio što brži i jednostavniji dolazak američkih investitora, a naročito u području građevinskih dozvola i državne imovine.

"S američkim veleposlanikom već godinama vodimo vrlo kvalitetan dijalog i mislim da smo do sad ostvarili brojne pomake u približavanju naših dviju zemalja. U prošlom mandatu, kada sam bio na čelu resora gospodarstva, mnogo smo puta razgovarali upravo o pitanju dvostrukog oporezivanja, čije bi ukidanje za naše tvrtke značilo nove velike prilike na američkom tržištu", naglasio je tom prilikom ministar Horvat, istaknuvši kako vjeruje da će se ovako dobra i konkretna suradnja nastaviti i dalje.
 
Sastanak je protekao u vrlo srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, a obje strane iskazale su želju za nastavkom dobre suradnje te spremnost na uzajamno pružanje podrške.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja