Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

  • Slika /slike/Opcenito/potres-Sisak-Petrinja/2021_02_21-image-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu zahtjeva za obnovu. Jučer je prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik, a mobilni dimovi se danas nalaze u mjestima Novo selo Glinsko i Sibić.

Ministar Darko Horvat jutros je izvijestio kako su od ovog vikenda mobilni timovi na području Banovine koje je najpogođenije razornim potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Također, aktivan je i izmješteni ured Ministarstva u Petrinji, na adresi Trg Matice Hrvatske 18, a ministar Horvat je najavio kako će iste uskoro otvoriti i na području Siska i Gline.

„Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove Nju će na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu. Također podsjećam kako je zahtjeve jednako tako moguće predati i osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva u Zagrebu a vrlo skoro predstavit ćemo i digitalnu platformu eObnova uz pomoć koje će se moći predavati predmetni obrasci zahtjeva“ rekao je ministar Horvat.

„Ujedno, u narednim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti a i smjernica oko predaje samih zahtjeva“, dodao je ministar Horvat.

Pisane vijesti | Informacija | Potres