Ministar Štromar na konferenciji 'Budućnost građevinskog sektora'

Slika /slike/Ministar/17.6.2019.Poslovni.jpg

U Zagrebu je 17. lipnja 2019. godine održana konferencija 'Budućnost građevinskog sektora' u organizaciji Poslovnog dnevnika. Sudionici su raspravljali o provođenju digitalizacije u građevinskom sektoru, povlačenju sredstava iz EU fondova, novim tehnologijama u gradnji, energetskoj obnovi i drugim temama. U pozdravnom govoru sudionicima konferencije obratio se potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar.

Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar u svom je pozdravnom govoru istaknuo kako je Ministarstvo prošle godine povuklo 60 posto više sredstava za energetsku obnovu nego što je bilo planirano. Ministarstvo je mjerama za stambeno zbrinjavanje pomoglo riješiti stambeno pitanje za 13.500 mladih obitelji, a cilj je osigurati dom za 20.000 obitelji do kraja 2021. godine.

"Naišli smo na podršku pri uvođenju digitalizacije u sustav izdavanja dozvola, a zainteresirane i dalje pozivamo na daljnji dijalog, realizaciju i ostvarivanje zajedničkog cilja; da nam sutra bude bolje nego danas, da budemo konkurentnija zemlja te da mladi imaju više mogućnosti za stjecanje znanja i mogućnosti za uspjeh. Trenutačno se gradi i obnavlja više od tisuću objekata, a Ministarstvo želi pomoći mladima da riješe stambeno pitanje te omogućiti domaćinstvima, bolnicama, vrtićima i javnim zgradama da uz pomoć fondova EU sudjeluju u energetskoj obnovi", naglasio je Štromar.

Nadalje, ministar Štromar je istaknuo da je ponosan na projekt sustava izdavanja građevinskih dozvola kojim biljezi i šalteri odlaze u povijest, čime se stvara brži, jeftiniji i efikasniji sustav. Daljnjim rastom i radom, ali i digitalizacijom Hrvatska će biti konkurentnija i na Doing Business ljestvici.

Moramo biti spremni ići i mijenjati se nabolje, okaniti se birokratiziranosti sustava, izboriti za daljnji razvoj investicija, poticati stanogradnju i korištenje stambenih kredita. Budućnost građevinskog sektora tema je od iznimne važnosti stoga hvala organizatoru", zaključio je Štromar.


Pisane vijesti | Informacija