Međunarodni urbanističko-arhitektonski natječaj Europan 15

  • Slika /slike/Prostorno/2019_05_14_Europan15.JPG
  • Slika
  • Slika

U okviru međunarodnog natječaja EUROPAN 15 na temu „Produktivni grad“, dana 10. svibnja 2019. godine održan je obilazak natječajne lokacije naselje Ždrijac u Ninu uz stručno vodstvo predstavnika Europan Hrvatska, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Turističke zajednice grada Nina. O natječaju se informirajte putem web-a Ministarstva.

Uz stručno vodstvo predstavnika Europan Hrvatska, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Turističke zajednice grada Nina, natjecateljima iz Italije, Francuske i Austrije omogućen je obilazak plaže i naselja Ždrijac, rijeke Miljašić Jaruge, Solane Nin te Muzeja ninskih starina. Prije samog obilaska prisutne je pozdravio predstavnik Grada Nina.

Kroz četverosatni obilazak arhitektima su pruženi odgovori na pitanja vezano uz natječaj. Također, Nin je predstavljen ne samo iz arhitektonske 'perspektive', već kao i mjesto u kojem se gusto preklapaju povijesni i kulturni slojevi u prekrasnom prirodnom okruženju, te kao značajna turistička destinacija.

Podsjetimo, 18. ožujka 2019. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je a EUROPAN Hrvatska organizira i provodi međunarodni, javni, otvoreni, anketni, putem web-a, u jednom stupnju i anonimni NATJEČAJ za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju naselja Ždrijac u Ninu.

Pravo sudjelovanja kao voditelj autorske grupe imaju sve fizičke osobe sa statusom ovlaštenog arhitekta u jednoj od europskih zemalja. Koautori moraju imati diplomu ili adekvatnu kvalifikaciju iz bilo koje od europskih zemalja prema direktivi Europskog vijeća 85/384/EEC od 10. lipnja 1985., iz područja arhitekture, urbanizma, građevinarstva, pejzažnog planiranja ili umjetnosti. Suradnici ne moraju imati kvalifikaciju i ne smatraju se autorima projekta. 

Svi članovi autorske grupe moraju imati manje od 40 godina na dan predaje natječajnih radova.

Rok za postavljanje pitanja natjecatelja je 14. lipnja 2019. godine, rok predaje natječajnih radova je 28. srpnja 2019. godine, a objava rezultata natječaja je 2. prosinca 2019. godine.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici Europan Europe, Europan Hrvatska i MGIPU.


Stranica | Informacija | Prostorno uređenje