Međunarodni urbanističko-arhitektonski natječaj Europan 15

Slika /slike/Opcenito/2019_09_15_europan.jpg

15. rujna 2019. godine u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održan je prvi krug ocjenjivanja pristiglih radova za naselje Ždrijac u Ninu. Radovi za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju naselje Ždrijac u Ninu pristigli su u sklopu međunarodnog natječaja koji je Ministarstvo raspisalo u ožujku 2019. godine.

Natječaj je raspisan u okviru međunarodne platforme Europan, koja već 30 godina provodi arhitektonsko urbanističke natječaje kojima se pruža prilika mladim arhitektima da se afirmiraju na europskoj sceni.

Članovi ocjenjivačkog suda su uvaženi arhitekti prof.mr.sc. Leo Modrčin, mr.sc. Olga Magaš, prof. Maruša Zorec, Branimir Medić, Gorica Mehić, Krešimir Damjanović i Dražen Pejković, te novinarka i povjesničarka umjetnosti Patricia Kiš i ekonomist Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove u Zadru.

Zamjenski članovi Ocjenjivačkog suda su arhitekti Vladimir Jakovac i dr.sc. Svebor Andrijević, a tajnica natječaja je Maja Furlan Zimmermann.

Na natječaj je pristigao 21 rad. Ocjenjivački sud zasjeda u dva navrata, u rujnu i studenom 2019. Objava rezultata natječaja biti će 2. prosinca 2019. Nakon objave službenih rezultata natječaja, održat će se izložba i javno predstavljanje radova.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Europan Europe, Europan Hrvatska i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.
 


Pisane vijesti | Informacija | Prostorno uređenje