Još jedna nekretnina državne imovine darovana lokalnoj samoupravi

Slika /slike/Ministar/24.11.2020._darovanje_drzavne_imovine.jpeg

​Danas je u prostorima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ministar Darko Horvat načelniku Općine Plaški Peri Damjanoviću svečano uručio ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu države Općini Plaški.

Riječ je o nekretnini čiji je zahtjev za darovanjem Općina Plaški podnijela u travnju 2018. godine tadašnjem Ministarstvu državne imovine u svrhu izgradnje mrtvačnice u sklopu Novog Groblja Plaški, tržišne vrijednosti 894 tisuće kuna.

Svečanom uručenju ugovora su uz ministra Horvata i načelnika Damjanovića nazočili su i zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i zamjenik načelnika Općine Plaški Ivan Šego.

„Ovo je još samo jedna u nizu nekretnina iz portfelja državne imovine koju darujemo nekoj od jedinica lokalne samouprave, a sve u svrhu njenog stavljanja u funkciju i korištenja za opće dobro. To je politika kakvu ćemo provoditi i dalje, ne samo u segmentu suradnje s jedinicama lokalne samouprave, već i u smjeru poticanja daljnjeg gospodarskog rasta kroz ustupanje neiskorištene državne imovine poduzetničkom sektoru“, istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

Pisane vijesti