Program URBACT III

URBACT III je program europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Cilj Programa je promicanje integriranog održivog razvoja gradova i poboljšanje učinkovite provedbe kohezijske politike EU na lokalnoj i regionalnoj razini kroz razmjenu dobrih praksi i iskustava gradova o novim modelima upravljanja, prostornom planiranju, mjerama održivog razvoja, promociji socijalne uključivosti i jačanju urbano-ruralnih veza.

Pratite novosti i događanja vezane uz provedbu Programa URBACT i na društvenim mrežama:

  • URBACT:      
  • Hrvatska:   
 

Odobrene 23 nove Mreže 

25. lipnja 2019. Odbor za praćenje Programa URBACT odobrio je 23 nove Mreže za planiranje aktivnosti. U novim mrežama sudjeluju gradovi iz 26 europskih zemalja, među kojima je i pet hrvatskih gradova - Dubrovnik, Rijeka, Šibenik, Zadar i Zagreb.

Hrvatski gradovi su u ovom pozivu iskazali najveći interes za teme iz tematskog cilja Očuvanje i zaštita okoliša i promicanje učinkovitosti resursa.

Više o programu, projektima u tijeku te o hrvatskim iskustvima u Programu  možete naći na stranicama URBACT Hrvatska koju izrađuje Nacionalna URBACT točka - Udruga gradova.

https://urbact.eu/urbact-hrvatska
https://www.facebook.com/urbact.hrvatska/
https://twitter.com/urbact_hr

 


Aktivnosti

Informirajte se o novostima i događanjima vezanim uz program URBACT III.